Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een onafhankelijke bemiddelaar (de mediator) met de partijen die in conflict zijn op zoek gaat naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn. Bij mediation werk je zelf aan een oplossing met de hulp van de mediator.

Voorbeeld

Is mediation nieuw voor je? En heb je te maken met een arbeidsconflict? Lees dan eens de blog van Paula Boshouwers op P&OActueel. Paula geeft in het kort antwoord op de vraag “Hoe los je een arbeidsconflict op met mediation?”. Ze gebruikt hierbij een voorbeeld van een conflict binnen een familiebedrijf. Lees hier de blog van Paula Boshouwers.

Paula Boshouwers zit niet in het mediatorsnetwerk van The Lime Tree.

The Lime Tree helpt bij conflicten door een MfN registermediator in te zetten. Wij hebben een landelijk dekkend netwerk van zeer ervaren mediators. Je kunt er zeker van zijn dat er altijd een mediator bij jou in de buurt zit die bij de kwestie past.

Voordelen van mediation

  • Het proces verloopt sneller dan een juridische procedure
  • Mediation is goedkoper dan een juridische procedure
  • De partijen komen in samenspraak zelf tot een oplossing
  • Alle partijen hebben inspraak, iedereen wordt gehoord
  • Mediation is vertrouwelijk
  • Mediation streeft naar een duurzame oplossing

Mediation bij The Lime Tree

Onze mediators zijn in meerdere vakgebieden gespecialiseerd;

Kies je voor een MfN registermediator via The Lime Tree, dan ben je verzekerd dat de mediator voldoet aan de hoogste beroepsstandaarden. In deze folder (Pdf) lees je meer over de MfN. van Daarbij heeft de mediator minimaal 5 jaar relevante werkervaring. De systematiek die The Lime Tree voor mediation hanteert, voldoet aan de norm ISO-9001.

The Lime Tree werkt voor bedrijven, de overheid en particulieren. Een aantal grote opdrachtgevers zijn met The Lime Tree een vast samenwerkingsverband aan gegaan. Ondermeer Philips, VGZ u.a., (Univé, VGZ, IZA, TRIAS), ARAG, Facilicom en verschillende gemeenten maken geregeld gebruik van de diensten van The Lime Tree.

Wat kost mediation?

The Lime Tree werkt met telefonische intake voordat de mediation start. Voor de telefonische intake geldt een vast tarief. We kiezen bewust voor een telefonische intake door een andere mediator dan diegene die uiteindelijk de mediation gaat uitvoeren. Lees daar meer over op Onze werkwijze.

Wanneer de mediation daadwerkelijk start betaal je een uurtarief. Hierbij geldt uiteraard dat je alleen betaalt voor de uren die daadwerkelijk besteed zijn. De kosten voor het raadplegen van eventuele adviseurs komen rechtstreeks voor rekening van de partijen.

Als de verzekeraar, arbodienst of een andere instantie je verwezen heeft naar The Lime Tree, dan gelden er afspraken over intake, kosten en aantal gesprekken waarvan The Lime Tree je tevoren op de hoogte stelt.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie over de kosten of een offerte op maat via 030 – 22 55 914 of mediation@thelimetree.nl.