Interculturele mediation

In een intercultureel conflict kunnen onbegrip en gezichtsverlies een belangrijke rol spelen. Zij kunnen zorgen voor miscommunicatie en escalatie. Dit soort conflicten zijn op te lossen met arbeidsmediation om zo alles wat er speelt op tafel te krijgen. Mediation richt zich op het wegnemen van vooroordelen, begrip, acceptatie en het vaststellen van de eigen grenzen: begrijp je mij, begrijp ik jou?

Omgaan met bijvoorbeeld verschillen in etniciteit en nationaliteit vraagt om de vaardigheid om pijnpunten aan alle kanten goed te identificeren en onder de aandacht te brengen. De kunst is om een win-win situatie te creëren – mijn belang te verenigen met jouw belang, te werken naar een overeenkomst en een vruchtbare samenwerking.

De mediator van The Lime Tree beschikt over de specifieke ervaring en kennis die bij het oplossen van een intercultureel arbeidsconflict essentieel zijn. Onze mediators zijn zich zeer bewust van hoe belangrijk een uitgesproken neutrale houding is, gecombineerd met hun goed ontwikkelde antenne voor gevoeligheden die spelen in deze situaties.

Wil je een traject opstarten voor interculturele mediation? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.