The Feedback Company

We vragen cursisten na de opleiding om een beoordeling te schrijven voor de website van Feedback Company. Zo kunnen nieuwe cursisten lezen wat oud-cursisten van de opleidingen vinden. Alle beoordelingen zijn betrouwbaar: ze zijn geverifieerd en écht (lees hier meer over de werkwijze van The Feedback Company).

Soms krijgen we via e-mail uitgebreidere reacties van cursisten die hun ervaringen willen delen over de opleidingen:

Deelnemers aan het woord

Nienke Pleket, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet gevolgd:
De 12-daagse complete basisopleiding heb ik met heel veel plezier gevolgd. De trainers kunnen allemaal putten uit een enorme rugtas vol ervaring, waardoor theorie echt gaat leven en de praktijkoefeningen des te waardevoller zijn.

Als ik kijk hoe ik de rollenspellen in de eerste paar dagen deed en waar ik nu sta, dan is dat echt een wereld van verschil. Wat ik daarbij fijn vind, is dat je geen ’truckjes’ leert, maar je echt ontdekt wat bepaalde vragen, interventies en je houding voor effect heeft op de partijen en het gesprek dat ze hebben. Hierdoor ontdek je wat bij jou als persoon past en kun je de mediatorrol pakken op een manier die echt bij je past.

Ruben Prins, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet gevolgd en een video opname gedaan:
De training stond al een tijdje op mijn wensenlijst en inmiddels heb ik de basisopleiding met goed gevolg kunnen afronden.
Op alle punten is dit goed verzorgd door The Lime Tree. De informatievoorziening, de kwaliteit van de diverse trainers, het uitgebreide studiemateriaal, (boeken, filmpjes, oefencasuistiek) en de begeleiding bij het assessment.
De verwachtingen meer dan waargemaakt!

Brigitte Spiegeler, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet en de opleiding Teamconflicten gevolgd:
‘In een prachtige bosrijke omgeving ben je in uitstekende handen bij The Lime Tree om alle kneepjes van het mediation vak te leren’

Jan Mijnders, heeft de basisopleiding, Conflictcoaching, Teamconflicten en Arbeidsmediation gevolgd:
Mijn eerste ervaring met de basis opleiding mediation was uitstekend en maakte mij nieuwsgierig naar andere door The Lime Tree verzorgde opleidingen zoals Conflictcoaching, Teamconflicten en Arbeidsmediation. Allemaal heel goede en gedegen opleidingen. De programma’s zijn stuk voor stuk boeiend en afwisselend. Ze worden gegeven door zeer gedreven ervaren trainers. Trainers die met veel enthousiasme hun kennis overdragen aan zeer gemotiveerde cursisten. Er is een goede balans tussen theorie en kennisoverdracht met veel boeiende presentaties ondersteund met praktijkvoorbeelden. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel bij de trainers en ondersteunend personeel. Veel technieken geleerd en met rollenspellen, soms met professionele acteurs, geoefend. De oefeningen geven je inzicht en het  is erg leuk om te ervaren hoe te handelen in verschillende situaties. Soms zou je wat meer tijd en gelegenheid willen hebben om de door de trainers gegeven waardevolle tips en feedback nog eens te oefenen. De locaties zijn goed en de lunches heerlijk.

Goede mediation opleiding; maar naast de basis opleiding Mediation vind ik ook de andere trainingen stuk voor stuk een aanrader voor leidinggevende, ondernemingsraadleden en HR functionarissen!

Theo Kamphuis, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet gevolgd:
Ik kijk met een goed gevoel terug op de mediation training bij The Lime Tree. De aangeboden leerstof, de persoonlijke benadering en het (samen) leren & oefenen maakt het tot een prettige en boeiende opleiding. Een dik compliment voor The LimeTreeTeam!

Jaqueline van Duijn, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet en de specialisatie Arbeidsmediator gevolgd:
Bij The Lime Tree heb ik zowel de volledige opleiding mediation als de vervolgopleiding arbeidsmediation gevolgd. Dit waren beiden uitstekende opleidingen. De expertise, ervaring en vaardigheden van de trainers (en de acteurs) waren top! Ook was het makkelijk om er ‘bij te blijven’ door een mooie mix van kennisoverdracht, oefeningen, rollenspellen en praktijkverhalen.

Een tip: Wees je ervan bewust dat je er zelf ook flink in moet investeren. Ik had me niet zo gerealiseerd dat ik weer ouderwets moest studeren.

Marc Rutten, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet gevolgd:
Met heel veel plezier en enthousiasme ben ik afgelopen november gestart met de mediation opleiding ’12 Compleet’ bij The Lime Tree. Een opleiding die de investering helemaal waard is, zeker doordat het complete pakket in prijs voordeliger is dan de afzonderlijke delen opgeteld, maar ook doordat ik de mogelijkheid krijg mee te lopen in een volledige mediation. Tijdens de eerste 6 dagen start het oefenen met medecursisten al vanaf dag 1, wat in begin ongemakkelijk voelt want kwetsbaar, is het wonderbaarlijk om te zien welke stappen ik heb kunnen maken nu ik ruim een half jaar later de gehele training succesvol heb afgerond.

The Lime Tree zorgt voor een veilige omgeving, waar de professionaliteit er vanaf straalt door de ervaren trainers.
Het tweede blok, de 2 daagse theorie training, is een prima voorbereiding op het theorie examen. De belangrijkste aspecten van de theorie komen aan bod met praktische tips hoe e.e.a. te leren. Geen sinecure en zonder de uren er in te steken onmogelijk te behalen. Deze theorie training is precies voldoende om het vertrouwen en tools te krijgen om de toets te kunnen halen.

Het derde en laatste blok is misschien nog wel het belangrijkste. Alles komt hier in samen: eindelijk kan ik de theorie die ik me eigen heb gemaakt, in de praktijk brengen. The Lime Tree leert me om een mediation op te zetten die zowel voldoet aan alle eigenschappen die voor een mediation noodzakelijk zijn en daarbij ruimte laat aan mijn eigen stijl. Dat heeft voor mij veel meerwaarde gehad.

Door het ontmoeten van mensen met dezelfde missie, opstellingen van kwetsbaarheid en de persoonlijke benadering van alle medewerkers van The Lime Tree, ontstaat er een ‘wereld’, een familie, waar het prettig werken is en waar de basis is gelegd voor waardevolle ontmoetingen voor nu en in de toekomst.

Ik kan dan ook The Lime Tree van harte aanbevelen als opleidingsinstituut en bovenal als zakenpartner om succesvol te worden in de wondere wereld van mediation!

Cees van Lent, heeft de 12-daagse opleiding 12 Compleet gevolgd:
Mediation module 1 met Wim Meijer was een geweldige ervaring. Wim laat theorie en praktijk heel natuurlijk samengaan: de ene keer volgt de oefening de theorie, de andere keer blijkt de theorie uit de oefening. Ik vond het heel bijzonder hoe snel de gespreksvaardigheden bleken toe te nemen bij alle deelnemers. Wim slaagde erin vanaf het begin een zeer veilige leeromgeving te creëren in de groep, wat het leereffect ten goede kwam. Ik kijk met veel tevredenheid terug op Module 1.

Erkenningen

Mediatorsfederatie Nederland (MfN)


Mediatorsfederatie_Nederland_Kwaliteitsregister_Basisopleiding(72)Accreditatie van mediation basisopleidingen door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).
Voorheen Nederlands Mediation Instituut – NMI).


Accreditatie van de opleiding Mediatorsfederatie_Nederland_Kwaliteitsregister_Familieopleiding(72)Familiemediator door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).
Voorheen Nederlands Mediation Instituut – NMI).


DEKRA_SIEGEL_2999_pdfDEKRA / ISO 9001:2008

Kwaliteitskeurmerk voor geven van trainingen en het uitvoeren van mediation.