Uit een onderzoek onder gescheiden mannen en vrouwen door onderzoeksbureau GfK in opdracht van uitvaartverzekeraar Nuvema blijkt dat 1 op de 3 gescheiden ouders wil niet dat ex op uitvaart komt. Een kwart zegt ook niet van plan te zijn te komen, mocht de ex overlijden. Dit onderzoek stond 6 mei in de Volkskrant, geschreven door Marjon Bolwijn.

Psycholoog Leoniek van der Maarel noemt het schadelijk voor kinderen als de nog levende ouder ontbreekt bij de uitvaart van een vader of moeder. Zij schreef een boek over kinderen en rouw en zegt: ‘Kinderen hebben die andere ouder op zo’n ingrijpend moment juist nodig voor steun en veiligheid. Als die niet bij de uitvaart is, voelt het kind zich er alleen voor staan. Je ontneemt het zo het recht op een waardig afscheid want je belast het met andere emoties, bovenop het verdriet dat er al is.’

Lees het hele Volkskrant artikel hier.

The Lime Tree wil in 2018 meer aandacht vragen voor echtscheiding, familiemediation en de rol van kinderen in een echtscheiding. Meer informatie en actualiteiten vind je op de pagina Jaar van de Echtscheiding.