2018: Jaar van de Echtscheiding

Let op: deze informatie is verouderd. De extra’s die we hebben aangeboden bij de opleiding Familiemediator in 2018 waren een succes. Actuele informatie vind je op de opleidingspagina van Familiemediator.

The Lime Tree leidt al jaren familiemediators op. Zij zijn de professional die ouders in een echtscheiding kunnen begeleiden in dit voor iedereen moeilijke proces. De familiemediators hebben een uitgebreide specialisatie opleiding (familiemediation) gevolgd na hun basisopleiding mediation om in dit krachtenveld te werken.

In 2018 willen we mediation bij echtscheiding nog meer onder de aandacht brengen. We willen een steentje bijdragen aan de beeldvorming over de procedure van echtscheiding waarbij veel mensen nog steeds eerst aan een advocaat denken.

The Lime Tree heeft verschillende acties in gedachten die allemaal rondom dit thema zijn bedacht.

Opleiding Familiemediator

The Lime Tree denkt dat goede familiemediators goed opgeleid moeten worden. Je begeleidt als familiemediator twee volwassenen in een zeer kwetsbaar proces. Dat wordt nog kwetsbaarder als er ook kinderen bij betrokken zijn. Ook als de partnerrelatie is beëindigd blijven zij ouders van hun kinderen. Zij zullen dus moeten blijven communiceren.

In dit Jaar van de Echtscheiding gaan we de opleiding tot Familiemediator optuigen met een aantal bijzondere extra’s.

Wat je van ons gewend bent:

  • Ervaren trainer Anja Sonke;
  • MfN geaccrediteerd;
  • 8 intensieve dagen in Bilthoven;

Wat is extra in 2018:

  • 500 euro korting van 3.750 voor 3.250 euro*;
  • Gratis deelname aan de training Scheidingsbegeleider als Professional op 5 november 2018;
  • Logo ResolveObservatieplaats bij een familiemediator. Wanneer je in 2018 mee doet met de familiemediation opleiding bieden we je aan om 1 hele mediation mee te lopen met een ervaren familiemediator (in samenwerking met Resolve – scheidingsbemiddeling).

Gratis workshops

In 2018 geven we gratis workshops die ook in dit thema passen. Deze workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Bekijk hier alle workshops.

Actualiteit

The Lime Tree wil dit jaar podium geven aan anderen die schrijven over familiemediation en echtscheiding.

Gescheiden ouder wil ex niet op uitvaart
6 MEI 2018 – Marjon Bolwijn schijft op 6 mei in de Volkskrant dat een op de drie gescheiden ouders met minderjarige kinderen wil niet dat de ex-partner aanwezig is bij zijn of haar uitvaart. Bron: volkskrant.nl. Lees meer.

Dan maar een vechtpartijtje in plaats van kinderfeestje
7 APRIL 2018 – Marieke Lips publiceerde op 7 april een blog op Mies Magazine waarin ze schrijft over de rol van de Kindbehartiger in complexe scheidingen. Bron: miesmagazine.com. Lees meer.

Ouderschapsplan: de praktijk
9 MAART 2018 – Arnoud Oostveen publiceerde op 9 maart op Mies Magazine een blog over de Praktijk van het Ouderschapsplan wat sinds 2009 verplicht is bij een echtscheiding met kinderen. Bron: miesmagazine.com. Lees meer.

Houd op met vechten om mij
13 FEBRUARI 2018 – Bram loopt binnen terwijl zijn ouders ruzie maken. Hoewel hij niet op de gang wil blijven luisteren, doet hij het toch. Hij is erg onder de indruk van wat zijn ouders naar elkaar schreeuwen. Marieke Lips publiceerde op 13 februari op de website van Mies Magazine een aangrijpende blog over Bram…. Bron: miesmagazine.com. Lees meer.

Bijna 3000 rechtszaken doorverwezen naar mediator
10 JANUARI 2018 – Rechters en officieren van justitie hebben vorig jaar in 2977 rechtszaken de betrokkenen naar een mediator verwezen, om eerst met elkaar in gesprek te gaan. Dat gebeurde het vaakst in familiezaken (1668) en in strafzaken (946)… Bron: www.rechtspraak.nl. Lees meer.

Nieuw huwelijksvermogensrecht
22 DECEMBER 2017 – Van 1838 naar 2018 Nederland heeft sinds 1838 als basisstelsel voor het huwelijksvermogensrecht de wettelijke gemeenschap van goederen. Men huwt in (algehele) gemeenschap van… Geschreven door trainer Anja SonkeLees meer.

LET OP: In 2018 Gaat de alimentatie weer omhoog!
7 NOVEMBER 2017 – Het zou geen verrassing moeten zijn, want ieder jaar wordt de alimentatie verhoogd met de wettelijke indexering. Én zo ook weer op 1 januari 2018! Geschreven door Sissel Pemmelaar voor Mies Magazine. Lees meer.