Villa Pinedo is dé plek in Nederland waar kinderen van gescheiden ouders hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steunen. Daarnaast maken de jongeren van Villa Pinedo volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt zo samen met jongeren aan gedragsverandering van ouders, in het belang van het kind.

Het is onze missie om het leven van kinderen van gescheiden ouders positief te beïnvloeden. Wij hopen erop dat alle kinderen op een dag kunnen zeggen… “Mijn ouders, die zijn pas goed gescheiden!”

“Mijn ouders zijn nog hele goede vrienden voor mijn gevoel. Mijn ouders geven heel veel om mij en mijn broer. We staan voor hen op nummer 1.” Rachel (12)

Persoonlijke verhalen
In “Aan alle gescheiden ouders” laten Marsha Pinedo (kindertherapeut en oprichter Villa Pinedo) en journalist Petra Vollinga (die eerder “Het grote co-ouder (doe)boek schreef) kinderen zelf aan het woord. Zij vertellen persoonlijke verhalen vertellen de kinderen wat zij meemaken, voelen en denken. Het zijn verhalen die iedere ouder zullen raken en ze zullen op een indringende manier de ogen van iedere ouder openen. Deze (soms) emotionele verhalen, worden aangevuld met tips, adviezen en oefeningen waar iedere ouder (en professional) direct iets mee kan.

Het boek kan door professionals goed gebruikt worden ter ondersteuning tijdens sessies of kan gegeven worden aan gescheiden ouders. Het boek kun je hier bestellen.

Voorbeeld van een tip uit het boek:

Breng het Rechtbank-nieuws samen
Soms zijn er dingen waar je echt niet uitkomt samen, zodat je de beslissing nog liever overlaat aan de echter. Omdat je wilt dat er voor iedereen duidelijkheid komt. Spreek dan met je ex-partner af dat je ongeveer het volgende tegen de kinderen zegt:

“Jullie weten dat we al een tijdje een oplossing proberen te vinden voor….. Dat is jammer genoeg niet gelukt. We komen er niet uit. Omdat we het toch belangrijk vinden om hier wat over af te spreken, gaan we de rechter vragen om een besluit te nemen. Daar leggen we ons bij neer”.

Zo voorkom je dat je iets naars over de andere ouder zegt en het daarmee pijnlijk voor de kinderen maakt.

“Ik denk dat de communicatie goed houden het allerbelangrijkste is.” Zara (17)


The Lime Tree wil een steentje bijdragen aan de beeldvorming over de procedure van echtscheiding waarbij veel mensen nog steeds eerst aan een advocaat denken.
The Lime Tree heeft een bijzondere aanbieding voor iedereen die familie mediator wil worden. Lees meer.