Voordelen van coaching

Bij coaching is alle aandacht gericht op de aspecten waar jij jezelf verder in wilt ontwikkelen. Dit gebeurt op een manier die bij jou past. Iedereen die een coachingstraject ingaat ontwikkelt zich in relatief korte tijd waarvan de effecten op lange termijn nog steeds merkbaar zijn.

Team coaching

Team coaching helpt teams in het ontwikkelingsproces naar een succesvoller team. De teamcoach stelt samen met de leidinggevende een doelstelling en een plan van aanpak op. Hierbij kunt je denken aan zaken als:

  • Hoe zorgen wij dat de communicatie in het team beter verloopt?
  • Hoe maken wij optimaal gebruik van de capaciteiten van elk teamlid?
  • Hoe verbeteren wij de werksfeer?
  • Hoe krijgen wij alle neuzen dezelfde kant op?
  • Hoe worden wij een efficiënter en doeltreffender team?

In het coachingstraject werkt de teamcoach met het hele team of een gedeelte van het team aan de gestelde doelen. Mochten de spanningen binnen het team al te ver zijn opgelopen, dan is een teammediator vaak meer gewenst om de situatie weer vlot te trekken.

Conflict coaching

Een conflictcoach begeleidt één van de partijen tijdens een conflict. Binnen een conflict vinden vaak destructieve communicatiepatronen plaats. Een conflictcoach kan deze patronen op een ontschuldigende manier aan het licht brengen. Je krijgt ook inzicht in de manier waarop jij omgaat met conflicten. Hierdoor wordt de je bewuster en conflictvaardiger.

Management coaching

Management coaching is de persoonlijke ontwikkeling van managers naar een meer coachende manier van leidinggeven. Onze coaches fungeren graag als sparringpartner. Je krijgt inzicht in jouw stijl van leidinggeven en jouw functioneren. Wij maken je kwaliteiten zichtbaar, zodat jij als manager groeit en het optimale uit je werknemers kunt halen.

Management coaching is gerichte persoonlijke ontwikkeling voor projectmanagers, teamleiders, afdelingshoofden, directeuren en managers. Kortom: iedereen die in de dagelijkse praktijk leiding geeft aan een team.

Een coach in jouw regio

Coach in jouw regioDe coaches in ons netwerk zijn verspreid over heel Nederland. Zo is er altijd een coach bij jou in de buurt. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.