Teun van Zoggel:

Leuk, leerzaam en interactief webinar over het thema ‘vertrouwen’.
Altijd goed om even stil te staan bij zo’n belangrijk thema waar we dagelijks mee te maken hebben.
Ik heb genoten van de inhoud, vorm en de presentatie door Wim Meijer. En een aantal praktische handvatten voor interventies rijker!

Henk Solingen:

Vertrouwen is voor mij één van de belangrijkste waarden van het leven. Deze webinar heeft een diepgang bereikt waar ik echt wat mee kan. Niet alleen de praktische interventies die zijn aangereikt voor een mediation maar ook het verkregen inzicht en de ‘vier kernen van geloofwaardigheid’ zijn bijzonder waardevol. Beslist een aanrader!  

Sanneke Pouw:

Vertrouwen geef je, maar dat neem je niet, dat krijg je (of niet). Aan de hand van een stukje theorie van Stephen R. Covey sprak Wim Meijer via Zoom met ons over vertrouwen, meer specifiek over ‘vertrouwen in jezelf’. Geef jezelf vertrouwen door: integer te handelen, zuivere intenties, inzet van je capaciteiten en je behaalde resultaten. Hiermee creëer je geloofwaardigheid – een eigenschap die essentieel is voor iedere mediator. En laat je daarbij vooral niet ‘framen’ door alle spreekwoorden en gezegdes die gaan over vertrouwen – en dat zijn er nogal wat! Het was leuk om hierover te brainstormen met anderen in zgn. break-out rooms, want hoe is het nu eigenlijk met ons vertrouwen gesteld? Je hebt me aan het denken gezet, Wim, dank hiervoor. Ik heb er ook nog een voor jou: ‘Men kan beter vertrouwen op een paard zonder teugel dan op een man zonder oordeel’, zei Theophrastus ooit – hoe rijmen we die als mediator?

Niels Boer:

Vertrouwen gaat veel meer over hoe jijzelf ergens tegenaan kijkt dan over de ander…….
Dat vertrouwen 4 kernen bevat heb ik mij nooit gerealiseerd!
Wie vertrouwen zaait  zal vertrouwen oogsten!
Een leerzaam webinar dat mij veel meer inzicht heeft gegeven hoe met on-vertrouwen om te gaan!

Ellen Zweep:

‘Het gaat er niet om of je iemand vertrouwt. Dé vraag is, wil je die ander vertrouwen?’
Tijdens het webinar Vertrouwen heeft Wim Meijer ons weer haarscherp met de neus op de feiten gedrukt waar het in de kern van vertrouwen bij mediation om gaat.

Pauline Houweling:

Zat heel mooi in elkaar, hoge informatiedichtheid, een prettige afwisseling met oefeningen, filmpjes en uitleg.

Bart Bersselaar:

Ik vond het een zeer leuk en interessant webinar. Complimenten ook voor het feit dat het online allemaal prima verliep met zoveel deelnemers. Leuke invalshoeken over vertrouwen die ik zeker ga toepassen in mijn (toekomstige) praktijk als mediator!

Wim Meijer, evaluerend over zijn eigen training:

“Het gaat er niet om of je iemand vertrouwt, maar of je die ander zou willen vertrouwen.” Ik heb het gevoel dat ik het belang van dit uitgangspunt wel goed heb kunnen overbrengen.

 

Kortom: een daverend succes. Als we besluiten de webinar nog een keer te geven, dat kondigen we dat, zoals gebruikelijk, aan via onze nieuwsbrief.