Anja Sonke

Mijn leven 25 jaar geleden was eigenlijk een heerlijke en onbezorgde tijd. Studie afgerond, fijn huis, ouders nog gezond en beide in leven, ik had zelfs nog een lieve opa. Ik was zwanger van onze tweede zoon, later zou daar nog een derde zoon bijkomen. Op de foto sta ik hoogzwanger met onze oudste zoon en onze hond Beertje.

De kinderen zijn nog steeds de rode draad van ons leven en we zijn nu aan onze vierde hond bezig. Ik werkte toen parttime bij de ING bank, wat een mooie combinatie was met het gezinsleven. Ik had toen al de wens om ooit een keer mediator te worden, deze is in 2003 tot vervulling gekomen. In 2003 ben ik ook voor mezelf begonnen als trainer en mediator en niet lang daarna ben ik in het warme bad van de Lime Tree beland. Eerst alleen als trainer voor de opleiding Familiemediator, samen met mijn grote vriend Frits van de Brug en later ook als basistrainer, trainer voor het theorieblok en mediator.

Dat warme bad is er nog steeds, en ik hoop nog lang deel uit te maken van deze fijne club mensen.

Cor Frijters

Ongeveer 25 jaar geleden besloot ik om verder te gaan als zelfstandig coach. Dat was een hele verandering van in loondienst naar zelfstandige. Het was een stap om te zorgen dat ik me vanaf dat moment vooral bezig kon houden met zaken die ik leuk vind om te doen. Van het een kwam het ander.

In 1999 heb ik een mediation opleiding gedaan bij The Lime Tree. Direct daarna werd ik gevraagd of ik als trainer mee wilde gaan doen. Het voelt als een goed zittende jas. Samen met mensen optrekken in hun ontwikkeling. Dat is iets wat ik altijd al leuk vond om te doen. Mensen helpen, begeleiden in het leerproces. Vrolijke en blije dingen doen, dat geeft energie en voelt goed.

Er ontstaat ook altijd een bijzondere sfeer in training. Een sfeer van we doen het samen en we willen ook anderen de mogelijkheid geven om te ontwikkelen. Het is net een projectteam wat in flow terecht komt. Het lijkt vanzelf te gaan, iedereen mag mee doen, heeft zijn eigen inbreng en wordt geaccepteerd.

Guusje van de Ven

25 jaar geleden had ik nog nooit van mediation gehoord, was ik nog in loondienst en een jaartje later werd ik moeder! Nog geen weet van wat me te wachten stond. 1 januari 2000 nam ik afscheid als werknemer bij mijn toenmalige baas en in najaar 2000 deed ik de 6-daagse mediationopleiding bij The Lime Tree. Een paar jaar later kwam ik in het The Lime Tree-mediation-netwerk en nog wel een paar jaar later ging ik zelf de mediationopleiding verzorgen!

Dromen zijn “nog niet gerealiseerde werkelijkheid”…. en blijkbaar kun je het wel al bedenken…. maar als deelnemer aan de mediationopleiding had ik nooit kunnen dromen wat me dat allemaal gebracht heeft!

Op deze foto sta ik met een vriendin: we waren drie weken op trektocht in Schotland (regen!), maar als het mooi weer was en windstil, dan zijn er opeens allemaal kleine steekvliegjes, de zogeheten midges. We kookten ons potje op een butagasbrandertje, en om de midges in je eten (en in je mond) te vermijden, deden we een theedoek over ons hoofd en bord om het dan snel naar binnen te lepelen. Gehuild van de lach hebben we….. en gelukkig houden midges niet van whiskey!

Jan Plevier

In 1996 werd ik 31 jaar. Het studentenleven was ik al wel een beetje ontgroeid, maar woonde nog steeds fijn in Amsterdam. Ik werkte als onderhandelaar bij vakbond De Unie. Arbeidsconflicten begeleiden, onderhandelen over cao’s en sociale plannen waren hier mijn voornaamste taken. Toen nog met name over de inhoud en (machts) positie. Op de foto zie je mij net iets later met de hand van mijn lief Lilian die ik toen ontmoette. De foto is genomen op een bootje in Gent.

Nu in 2021 wonen Lilian en ik samen met onze dochters Kiki en Puck in Maarssen. Julia onze oudste dochter studeert in Groningen. Tijdens dit vijfde lustrum ben ik ongeveer 16 jaar als mediator en trainer bij The Lime Tree actief. Naast het instituut waar ik zelf de mediationopleiding volgde in 2003 is het ook een van mijn oudste en trouwste relaties.

Zowel de bureau medewerkers, de collega trainers en de deelnemers als het gedachtegoed van The Lime Tree zijn mij dierbaar. Op naar een mooi feestjaar en onderweg naar een volgend feestelijk moment!

Wim Meijer

25 jaar The Lime Tree, hoe ongelooflijk snel kan het gaan. Van die 25 jaar heb ik er 22 jaar deel van uit mogen maken. In het begin was het duidelijk een bedrijf in de pioniersfase. Mediation had nog maar weinig bekendheid. Voor mijzelf voelde dat vaak als een ‘zendeling’. Mooi om te zien hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld tot een gedegen en professioneel opleidingsinstituut, met daarbij een groot landelijk dekkend netwerk van mediators.

Als ik kijk hoe ik zelf was toen ik 25 jaar was (zie foto) zie ik weinig overeenkomsten. The Lime Tree is op haar 25e al lang de wilde haren kwijt, maar heeft nog wel iets rebels en blijft zoeken naar verbeteringen.

Zeker het laatste project, de interventie bibliotheek met een rijke schat aan voorbeelden op video, is het vermelden waard. Ook het feit dat deze helemaal in eigen beheer is opgenomen en samengesteld. Ik hoop hier zeker nog een aantal jaren als trainer gebruik van te kunnen/mogen maken.

Steve Whittaker

Natuurlijk is Steve Whittaker (oprichter en directeur van The Lime Tree) ook nog steeds actief als trainer. Meer over Steve lees je in onze eerste jubileumblog.